Pech mnie nie opuszczał... jak to się mówi do 3 kwasów sztuka, no i niestety tak wyszło. Ogólny wynik to remis 3:3. Zaczyna się robić coraz smutniej w mym browarze. Piwo proste, powinno wyjść w miarę przyzwoite, o ile oczywiście nie skwaśnieje:)
Informacje podstawowe
Data warzenia: brak danych:)
Fermentacja: Górna
Zawartość ekstraktu: 13 BLG
Brzeczka nastawna: 22 litry
Surowce
Słody:
Słód Pilzneński 3-5 EBC - 4kg
Słód Carapils 3-5 EBC - 0,5kg
Chmiele:
Chmiel Marynka - 30g
Chmiel Lubelski - 30g
Drożdże:
Safbrew S-33
Zacieranie
30 minut w 62°C
45 minut w 72°C
5 minut w 78°C
Chmielenie
30g Marynki - 60 minut
20g Lubelskiego - 15 minut
10g Lubelskiego - 5 minut
Fermentacja
7 dni burzliwa
14 dni cicha
Refermentacja
200g glukozy