Nareszcie piwo gatunkowe... no prawie gatunkowe - brakło kilka % pszenicy, no i trochę za dużo chmielu:)
Informacje podstawowe
Data warzenia: brak danych:)
Fermentacja: Górna
Zawartość ekstraktu: 12 BLG
Brzeczka nastawna: 22 litry
Surowce
Słody:
Słód Pilzneński 3-5 EBC - 2kg
Słód Pszeniczny Jasny 3-5 EBC - 2kg
Słód Carahell 20-30 EBC - 0,3kg
Chmiele:
Chmiel Marynka - 20g
Chmiel Lubelski - 20g
Drożdże:
Safbrew WB-06
Zacieranie
60 minut w 40°C
15 minut w 52°C
30 minut w 62°C
60 minut w 72°C
5 minut w 78°C
Chmielenie
20g Marynki - 60 minut
20g Lubelskiego - 10 minut
Fermentacja
7 dni burzliwa
14 dni cicha
Refermentacja
250g glukozy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz